HTML

Kanapémozi

Vélemények friss megjelenésekről, valamint a filmpiac nehezen beszerezhető gyöngyszemeiről. Kizárólag otthonra.

Filmet keresel? Tedd itt...

Google

Utolsó kommentek

Hirdetés

Hirdetés

Breaking - A Torrent razziáról hivatalosan

2007.11.09. 12:23 Polacheck

Ebben a percben kaptam az ASVA közleményét a torrent razziáról. Kommentár nélkül közlöm, de bárki kommentezheti. :)

ÓRIÁSI RAZZIA A FILMIPARI KALÓZOK ELLEN

 
Budapest, 2007. november 9.

Az ASVA - az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány - nemrégiben értesült a www.asva.info weboldalon arról, hogy a tegnapi nap folyamán a Budapesti Rendőrfőkapitányság hatalmas razziát tartott, melynek eredményeképpen számos illegális Torrent-oldalt lefüleltek.

Az elmúlt egy éve folyamán az ASVA és a Pro Art rengeteg bejelentést tett a rendőrség felé a hazánkban illegálisan működő fájlcserélő rendszerekről. A magyar rendőrség ezeket az információkat összegyűjve a napokban sikeres akciót hajtott végre. Az ASVA köszöni a rendőrség hathatós munkáját és gratulál az eredményekhez. A hazai és nemzetközi felmérések összehasonlításából kiderül, hogy Magyarországon a legális tartalom-ipari veszteség 48,5%-a az interneten keletkezik, ezért a mostani akció nagy lépést jelent a kalózkodás elleni küzdelemben.

Az akció részleteiről és pontos eredményeiről annak lezárása után az ASVA további hírt ad majd ki.

19 komment

Címkék: torrent razzia kalóz

A bejegyzés trackback címe:

https://kanapemozi.blog.hu/api/trackback/id/tr15223392

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: A nagy warez razzia - péntek [RÉGI CIKK] at Asva.info 2008.06.07. 15:38:02

[...]annak lezárása után az ASVA további hírt ad majd ki. (forrás itt) 13:00 - cikkek az mp3portálon[...]

Pingback: Asva.info » Blog Archive » Torrent razzia - 2. nap 2007.11.15. 19:59:44

[...]eredményeiről annak lezárása után az ASVA további hírt ad majd ki. (forrás itt) 13:00 - cikkek az mp3portálon[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torrent oldal tulaj 2007.11.09. 17:09:12

Öszintén kérdem én hogy ezzel szerintetek azt értétek el hogy le áll a torrentezés és csökkeni fog az ilyen szerverek száma? Egy bizonyos idöre igen. De valójában ezzel csak azt provokáltátok ki (ti és a töbi kis p*cs) hogy felhuztatok több 100\'000 embert. na ehez csak gartulálni tudok. Kiváncsi lennék arra hogy elgondolkodtatok e azon hogy mi lessz ennek a következménye? Mi lessz a razziák következménye? Mert szerintem nem. Ha igen akkor viszont elég ostobák vagytok. Na majd meglátjuk. Sok sikert az \"életben\" maradáshoz.

torrent oldal tulaja 2007.11.09. 17:13:57

A féle értés elkerülése érdekében ez a komment az ASVA és a Pro Art-nak és a hozzá hasonloknak szól.

Köszönettel 1 torrent oldal tulaja.

(NEM ADJUK FEL)(SŐT)

ANYÁD · http://www.gigatorrents.ws 2007.11.10. 10:23:07

hihetetlen hülyék vagytok, mármint az asvások és egyéb köcsögök

NEM TUDJÁTOK meg állítani a torrentoldalakat. Ezzel csak azt értétek el, hogy mostmár jóval többen fognak torrentezni stb.
GRAT HOZZÁ!

egy user, aki fenntvan az 5 legnépszerűbb torrentoldalon...

gatyo 2007.11.10. 13:44:19

Hihetetlen ostobák vagytok "torrent oldal tulaja" és "ANYÁD". Csaltok, loptok (tudjátok, hogy illegális amit csináltok) és még nektek áll feljebb??? Röhej... Remélem börtönben majd ezen elgondolkoztok.

Egy szoftverfejlesztő aki évek óta abból él, hogy megveszik és nem lopják az szoftvereit.

torrent oldal tulaj 2007.11.10. 14:38:10

Na ezt mondtam!!!

PRO-ART megtorve!!!
Lassan jon az ASVA.HU-is.

Hozzateszem en csak oroluk de nem torok.

Amugy gatyo. Ne hogy kitalald hogy neked minden progid eredeti. te is ugyan ugy serted a szabalyokat. De a torrenteseket akkor se lehet megallitani. Szukseg van fajlcserelokre es kesz.


udv torrent oldal tulaja

fatter 2007.11.10. 16:52:49

Ez olyan mint a prostitúció: Amíg lesz rá igény, lesz torrent oldal is. Egyébként lehet, hogy egy kicsit olcsóbban kellene adni a dvd-ket és akkor a fene se töltené az idejét letöltéssel.... nem?

felháborodott 2007.11.10. 17:40:53

Már bocsánat, de úgy emlékszem, hogy a fent említett két szervezet közbenjárására minden egyes nyomtaó papír, festék patron, írható cd és dvd, és még ki tudja mi minden adathordozó árában szerepel a jogdíj. Az hogy ez milyen módon kerül elosztásra már had ne legyen az én gondom.

Minden egyes alkotás legyen az film, zene, ...
az egyetemes kultúra részét képezi. Alanyi jogom van ezek megismerésére. Magyarországon a szerzői jog a mű elkészültétöl lép érvénybe (át nem ruházható, lemondani nem lehet róla) és marad a szerző halát követő 70 évig.
Egy Liszt Ferenc cd jelenleg 4290Ft.
Pontosan miért is? Hol is szerepel ebben az árban a jogdíj? Ja, hogy ezután már nem kell jogdíjat fizetni. Értem. De akkor kié a 4290?

Egy magyar cég árlistájából: Műsoros cd gyártási költség.
3000 darabtól (még csak nem is nagy tétel):
Az előkészületi költség (egyszeri): 19400Ft
darabonkénti költség csomagolással, szita nyomással...: 160 Ft.
tehát 19400 / 3000 + 160 = 167Ft kerekítve.

Hát többek között ezért van szükség a file cserélésre.
Arról nem is beszélve, hogy nem kevés olyan művészt és alkotást sikerült megismerni az elmúlt évek alatt, akiről-amiről soha a büdös életben nem hallottam volna.
Ami viszont még borzasztóbb, hogy többszörösét sikerült megismerni botrányos és értékelhetetlen alkotásoknak. Ha ezt mind meg kellett volna venni már éhen haltam volna.
Viszont mindenből megveszem az eredetit, ami számomra értékkel bír.
Túl nagy és silány a termelés ahhoz, hogy képben maradj, de küzben mindenért fizess.

Tisztelettel:

felháborodott

vszjoravno 2007.11.10. 18:15:47

Gatyo: tudjuk, merjük, tesszük. Még akkor is, ha
egyes "jogvédő" szervezetek minden eszközzel azon
vannak, hogy megváltoztassák a megváltozhatatlant.
Manapság egy átlagos sebességű internet-elérés
minden felhasználó számára lehetővé teszi, hogy max. 1-2 óra alatt letöltsön egy albumot, vagy egy éjszaka alatt egy filmet. Ez sokak számára feleslegessé teszi a kiadókat, terjesztőket. Ki
venne meg egy CD-t, DVD-t, ha le is töltheti?
Véleményem szerint a film/zene/etc. kiadók, terjesztők (és a velük szövetkezö "jogvédő" szervezetek)a lehető legrosszabb válaszokat adják egy olyan helyzetben, amelyben jobb hozzáállással biztosíthatnák a fennmaradásukat. (OFF hozzáállással LOL ennyi kettőzött betűt egy szóban :)

vszjoravno 2007.11.10. 18:23:55

Gatyo: "Egy szoftverfejlesztő aki évek óta abból él, hogy megveszik és nem lopják az szoftvereit."

Akkor hol a probléma?

bonobo 2007.11.10. 18:31:50

gatyo te ordas nagy balfasz inkabb olvassal torvenykonyvet ugatas elott

felháborodott 2007.11.10. 18:37:06

Ez egy igen jó kérdés vszjoravno!
Gatyo: te pedíg gondold át légyszives, hogy mennyi mp3 van a gépeden, és ebből mennyinek tudod igazolni az eredetiségét és a végvelhasználói jogosultságod. Mindenről van számlád, irásos engedélyed, esetleg mindből van eredeti cd a polcodon?

cracker 2007.11.10. 23:10:48

szia Gatyó!

Cracker vagyok! Már rengeteg programhoz írtam cracket. És büszke vagyok rá. És ha még így is jól megélsz, akkor hol a probléma?

Amúgy én is csináltam már programokat, jobbakatmint némelyik cég, de ingyen terjesztettem. Nem lett volna értelme pénzt kérni...

:D

ÉN! 2007.11.10. 23:40:44

Hát ez komolyan mondom, szörnyű!Mér van ilyenre ideje a rendőrségnek?Hisz ott a jogi-nyilatkozat, h az üzemeltetők nem vállalnak felelősséget és, h aki 24 órán belül letörli az anyagot akkor nincs gond!Most akkor mi van?Mé a torrenteket?Mér nem inkább a fizetős Warez-oldalakat???Tudom sok a kérdés, de hát ez van...

Sylar 2007.11.11. 01:24:52

ASVAS, ProArtos Csírák!
Győzni fogunk! Az Aszfalt hamarosan újra indul,Ti, ASVA-s, ProArt-os kiterített köcsögök, fellátorok saját mocskotokba fogtok belefulladni. Próbáltok hatósági szerepben tetszelegni, embereket megtéveszteni, kriminalizálni...Szánalmas csürhe.
Mellékesen : Az Európai Bíróság precedens értékű állásfoglalása alapján a nem üzleti célú - tehát a saját használatra szóló - feltöltés SEM illegális.
Ezentúl is (több magyar jóérzésű barátommal) beleszarok a képetekbe, az összes nagy magyar és külföldi oldalon (TT, FTN, SCT, TL, SweDVDR stb.) IS ottvagyok, s világgá is kürtöltük debilis balfaszságaitokat (az összes nagy P2P fórumon). Meg lehet őket tekinteni - legalább látják micsoda inkompetens, idióta balfaszok vagytok - Qrvaországból. Magyar Ugar. Nem fogja vásárolni senki a szarotokat, Mocskok.
Üzenem nektek:
"A malis vituperari laus est."

és:
"Gutta cavat lapidam non vi sed semper discimus."

JogvédőKILL!! 2007.11.11. 21:56:13

Gatyó! Te télleg egy ritka nagy balfasz lehetsz bazdmeg! Akkor meséld már nekünk itt el, hogy milyen szoftverek segítségével tanultál meg programozni anno? És azokat mind megvetted baszod??? Vagy inkább a szüleid? Aha...

dugó 2007.11.12. 13:10:48

a poén az, hogy mindig annak van a legnagyobb arca, akinek a legjobban kellene lapítani. Magyarországgal az a probléma, hogy a mérhetettlenül drága lemezeket, értsd ezalatt játék, filmes dvd, audio cd, ezeket csak az fogja megvenni, aki megengedheti magána, vagy az sem, mert minek adjon ki olyan sok pénzt egy jó számért egy cd-re vonatkoztatva. Inkább letölti az internetről, és azonnal ott van kéznél, még le se kelett menni érte a sarki füszereshez. Vagy egy játék, ami kijön egy magyaroszágon kívüli országba olyan max 5-6 ezer forintos áron, itt kijön olyan 10-12 felett. Szóval ezen gondolkozzanak el a jogvédök, hogy miért is nem veszi a magyar ember a lemezeket, és miért tölti inkább le? Esetleg megvárja, míg eléri az elfogadható összeget, és utánna veszi meg.

csak beszólok 2007.11.13. 22:53:11

Gatyóó!! Neked biztos akkora a fizetésed hogy minden programot meg tudsz venni magadnak! De egy átlagembernek minimálbérrel nem így megy! Ha olcsóbbak lennének a DVD-k illetve a programok mindneki jobban járna :) dehh neeeem!!!! nembaj!! nekem jó ígyis, nem kell elmennem megvenni a boltba :)

csak beszólok 2007.11.13. 22:57:34

jahh és csak úgy, én szerény véleményem szerint ha nem tudnám letölteni akkorse venném meg!!! minek ez a felhajtás! NEm elég jól él az Atari meg az EA games igazgatója???? hagyjanak már a szétkúrt gazdag amaerikai fejükkel, eljönne egyik ide megnézni az itteni árakat!!! Áhh szánalmas
süti beállítások módosítása